بانوان در تمام عرصههای جامعه حضور فعال دارند

حجتالاسلام علی جاهدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» اظهار داشت: غیر از روایات و آیاتی که حضور بانوان در اجتماع را تایید میکند، نگاه عقلانی هم این حضور را تایید میکند. طبق دستور متعدد قرآن به رعایت عفاف و حجاب برای بانوان و تذکر حضرت علی علیهالسلام مبنی بر عدم برخورد شانههای زنان با مردم در بیرون؛ موضوع دیگری معلوم میشود و آن اینکه بانوان قرار نیست خانهنشین باشند چرا که این اتفاقات اغلب در معرض اجتماع روی میدهد.
بیشتر بخوانید
وی افزود: اینکه حضرت فاطمه سلام الله علیها وقتی وارد مسجد شدند و آن سخنرانی و تذکرات معروف را ایراد کردند آنهم بین آنهمه مردان نامحرم؛ آیا حضورشان بخاطر دفاع از ولایت بود یا بخاطر ضرورت اجتماعی؟ دفاع از ولایت در قالب ضرورت اجتماعی موجب حضور بانوی نمونه اسلام بین مردان شد.
معاونت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه زنجان گفت: نگاه تساوی بین خانم و آقا در کارها، موجب میشود به هردو ظلم اعمال شود. اما نگاه عادلانه؛ ظرفیت، قابلیت و توانمندیها بین زن و مرد را لحاظ قرار میدهد. این نگاه، حضور را محدود نمیکند بلکه تناسب را معیار قرار میدهد.
وی تصریح کرد: بعضا در جنگهای صدر اسلام، زنان در جهاد، متناسب وجود خود، شرکت داشتند؛ همچون رسیدگی به درمان و پرستاری یا روشنگریهای جهاد و مقاومت، مثل نقش حضرت زینب سلامالله علیها در برابر طاغوتهای یاغی زمانه. امروزه موارد حضور، گسترش پیدا کرده و بانوان با توجه به توانمندی خود، میتوانند در هر کدام از عرصهها وارد شوند.
حجتالاسلام جاهد با بیان اینکه نقش حکومت در اینجا مهم است؛ نباید جامعه را به مسیری هدایت کند که یک بانو علیرقم عدم توانمندی خود، مجبور به حضور در بعضی عرصهها شود، گفت: البته این موضوع را هم بایستی متذکر شد که غیر از قابلیتهای اختصاصی زنان، سایر توانمندیها نسبی است.
وی اذعان کرد: روایات و آیاتی هم که حضور در بعضی عرصهها را مختص مردان میداند، بخاطر نگاه به غالب است و گرنه مسئولیتهایی را زنان در همین انقلاب به عهده گرفتند که از لحاظ عرفی کاملا مردانه است اما ولی فقیه زمان، این حضور را تایید کردند مثل فرماندهی سپاه همدان توسط خانم «دباغ». و گاه نگاه غالب را ملاحضه نکرده و مثلا به حضرت مریم سلام الله علیها جهت عبادت در معبد آنهم بین مردان، دستور داده میشود با اینکه کاهنان کاملا مخالف بودند. پس حضور بانوان در اجتماع خرد همچون خانواده یا اجتماع بزرگ همچون جامعه با رعایت موازین شرع، مورد تایید اسلام میباشد.
انتهای خبر/